Practical Legal English

De eerste stap: de Practical Legal English cursus

De PLE cursus helpt Nederlandse juridische professionals gemakkelijker, doeltreffender en nauwkeuriger in het Engels te werken. De doelstellingen zijn het verbeteren van technische fouten en van veel voorkomende vergissingen, het verbeteren van praktische vaardigheden, alsmede de bewustwording over het doeltreffend werken in het Engels in een Nederlandse rechtspraktijk. Na het volgen van de PLE cursus merkt een deelnemer onmiddellijk verbetering in zijn of haar dagelijkse praktijk. Iedere Nederlandse juridische professional, ongeacht zijn of haar niveau, zal deze cursus waardevol vinden. Dit is de cursus die voor iedereen, vanaf de “near-native-speaker” tot diegenen die slechts zo nu en dan in het Engels werken,“verplicht” wordt geacht. De cursus is met name zeer geschikt voor beginnende juristen of voor diegenen die weggezakte kennis op willen halen.

Een unit of een kleine groep die de vaardigheden om op internationaal niveau te werken ingrijpend tracht te verbeteren en tegelijkertijd een interessante leerzame ervaring op wil doen, zal deze cursus een belangrijke eerste stap vinden.

“It is a common sense proposition that we do not easily accept that people have made linguistic mistakes, particularly in formal documents.” — Lord Hoffman