Nieuws

Den Haag, 2 januari 2017 – MLE ondersteunt Nederlandse juristen al drie jaar. Het programma Mastering Legal English (MLE) is sinds 2014 bijzonder successvol geweest. In 2014, 2015 en 2016 zijn MLE cursussen regelmatig aangeboden bij vijf van de top Nederlandse advocatenkantoren (waaronder Allen & Overy en Baker & McKenzie), alsook een aantal kleinere internationaal georiënteerde boetiek advocatenkantoren. In deze periode is het programma ook onderwezen aan ongeveer de helft van de juristen die in dienst zijn van ABN AMRO, aan de advocaten en rechters van het Gerechtshof Amsterdam en aan de juristen van een van de grootste bedrijven in Nederland (Heerema). De training is ook gedoceerd bij OSR Juridisiche Opleidingen, wellicht de meest bekende nascholingsorganisatie voor juristen in Nederland. MLE is een actief en gewaardeerd programma dat Nederlandstalige juristen helpt om nog effectiever te functioneren in een internationale juridische omgeving.


Den Haag, 15 januari 2016 – Herziene 2016 versie van Mastering Legal English gepubliceerd. Greg Korbee heeft vandaag gepubliceerd de 2016 versie van deze trainingsresource en desktop referentie. Enkele nieuwe verklaringen zijn toegevoegd en andere zijn aangepast. Mastering Legal English is geschreven door Engelssprekende advocaten specifiek voor juridische professionals die werkzaam zijn in het Engels, maar in een Nederlandstalige juridische context.


Amsterdam, 8 mei 2015 – Somen Becker is overleden. Somen Becker overleed vandaag op de leeftijd van 71 jaar. Hij werd gediagnosticeerd met een onverwachte en acute aandoening, en niet lang daarna is overleden. Somen had een roemruchte carrière van 25 jaar als docent van in-house opleidingen aan Nederlandse advocaten, notarissen en bedrijfsjuristen. Hij begon zijn carrière als een Zuid-Afrikaanse advocaat en in-house counsel bij de merchant banking tak van een grote multinational. Hij werkte later in Engeland alwaar hij trainingen heeft verzorgd en waar hij ook als docent werkzaam is geweest, gespecialiseerd in het Engels als tweede taal. In de tachtigerjaren heeft hij zich in Nederland gevestigd. Inmiddels was hij een buitengewoon ervaren docent. Ongeveer tweeduizend Nederlandse advocaten hebben zijn cursus Practical Legal English (de voorloper van Mastering Legal English) gevolgd en hij werd door gerenommeerde opleidingsinstanties algemeen beschouwd als een leider in zijn vakgebied. Van 1986 tot zijn aan zijn pensionering in 2013 bevonden zich de grootste advocatenkantoren en bedrijven in Nederland onder Somen’s klanten. Hij was bijzonder actief in de Ridhwan School waar hij een passie voor had. Hij heeft familie in de VS en Canada achtergelaten, alsook veel vrienden in Nederland en de rest van de wereld.


Den Haag, 15 januari 2015 – Herziene 2015 versie van Mastering Legal English gepubliceerd. Greg Korbee heeft vandaag gepubliceerd de 2015 versie van deze trainingsresource en desktop referentie. Enkele nieuwe verklaringen zijn toegevoegd en andere zijn aangepast. Mastering Legal English is geschreven door Engelssprekende advocaten specifiek voor juridische professionals die werkzaam zijn in het Engels, maar in een Nederlandstalige juridische context.


Den Haag, 15 januari 2014 – Herziene 2014 versie van Mastering Legal English gepubliceerd. Greg Korbee heeft vandaag gepubliceerd de herziene 2014 versie van deze trainingsresource en desktop referentie. De verbeteringen in de 2014 versie betreffen de voltooiing van de gedetailleerde inhoudsopgave, een trefwoordenregister en een woordindex. Enkele nieuwe verklaringen zijn toegevoegd en andere zijn aangepast. Het boek is ook grondig geredigeerd. Mastering Legal English is geschreven door Engelssprekende advocaten specifiek voor juridische professionals die werkzaam zijn in het Engels, maar in een Nederlandstalige juridische context. De 27 hoofdstukken in deze handleiding zijn onderverdeeld in zeven categorieën: (1) schriftelijke conventies, (2) juridische woorden en frasen, (3) grammatica (voornamelijk werkwoordstijden), (4) zinsbouw, (5) stijl (met inbegrip van formaliteit en beleefdheid), (6) modaliteit (d.w.z. verplichtingen, rechten, voorwaarden en hypotheses) en (7) spreekvaardigheid. Deze trainingsresource wordt alleen verstrekt aan deelnemers van het programma Mastering Legal English.


Den Haag, 1 oktober 2013 – Legal English Profile toegevoegd aan het Mastering Legal English (MLE) programma. Vandaag is een nieuw online systeem voor het verwerken van aanmeldingen van MLE-deelnemers live gegaan op www.legalenglish.nl. Voltooiing van het Legal English Profile is onderdeel van een uitgebreid intakeproces en zorgt voor een meer gerichte en relevante cursus. Door het invullen van dit profiel voorafgaand aan de cursus krijgt een deelnemer meer inzicht in de verschillende aspecten van juridisch Engels en ook van de toepassing van tweetaligheid binnen de rechtspraktijk. Het online Legal English Profile is ontworpen door IT-professionals die nauw samenwerkten met een in het Engels gespecialiseerde juridische professional. Dit is een unieke service en nog een voorbeeld van waarom MLE een toonaangevend programma blijft.


Den Haag 1 juni 2013 — De belangstelling voor het MLE-programma is groot. Vandaag is bekend gemaakt dat tot op heden zes organisaties, waaronder vijf grote advocatenkantoren en een vooraanstaande juridische opleidingsorganisatie, MLE cursussen hebben besteld voor 2013.


Den Haag, 20 mei 2013 — De MLE-website gaat live. Een website met informatie over het Mastering Legal English-programma is online gegaan. Het adres is www.masteringlegalenglish.nl.


Den Haag, 1 mei 2013 — Invoering van het Mastering Legal English-programma. Greg Korbee heeft vandaag bekend gemaakt dat een alomvattend nieuw juridisch Engels programma genaamd “Mastering Legal English” (MLE) is ontwikkeld en nu beschikbaar is. Dit programma, ontwikkeld door lawyer-linguist Greg Korbee, is een herziene en uitgebreide versie van de succesvolle “Practical Legal English” (PLE) cursus van Somen Becker. MLE handhaaft de aanpak en inhoud van de PLE, maar bevat aanvullend materiaal (inclusief een online component). MLE is ontworpen door Engelstalige juristen speciaal voor Nederlandstalige juristen en is evenals zijn voorganger van de hoogste kwaliteit juridisch Engels.


Amsterdam, 25 maart 2013 — “Legal English Services” wordt “Jurisfluence”. Somen Becker’s bedrijf, “Legal English Services”, is overgenomen door Greg Korbee. Greg gaf al sinds 1997 les, bijstand en ondersteuning aan Nederlandse juridische professionals. Greg zet het bedrijf verder voort onder de naam “Jurisfluence”.


Amsterdam, 25 maart 2013 — Somen Becker gaat met pensioen. Somen Becker heeft vandaag bekend gemaakt dat hij stopt met het geven van opleidingen. Hiermee eindigt een roemruchte carrière van 25 jaar van in-house opleidingen aan Nederlandse advocaten, notarissen en bedrijfsjuristen. Ongeveer tweeduizend Nederlandse advocaten hebben zijn cursus Practical Legal English gevolgd en hij wordt algemeen beschouwd als een leider in zijn vakgebied. Sinds 1986 bevonden zich de grootste advocatenkantoren en bedrijven in Nederland onder Somen’s klanten. Hij begon zijn carrière als een Zuid-Afrikaanse advocaat en in-house counsel bij de merchant banking tak van een grote multinational. Hij werkte later in Engeland alwaar hij trainingen heeft gevolgd en ook als docent werkzaam is geweest, gespecialiseerd in het Engels als tweede taal.